Børns liv og rettigheder - i dag og i 1700-tallet

Lærervejledning:
iTunes U:

Børns liv og rettigheder - i dag og i 1700-tallet

Køge Museums udstilling 'Krudtbrødre - mod har ingen alder' viser eksploderede ting fra linjeskibet Dannebroge, som arkæologer har fundet i Køge Bugt.

I den danske flåde i 1700-tallet arbejdede børn helt ned til 8-års alderen side om side med de voksne på de enorme skibe.

Med udgangspunkt i den fiktive historie om krudtdrengene Jens og Pelle og kommandør Iver Huitfeldt, som alle arbejdede på Dannebroge hin skæbnesvangre dag, den 4. oktober 1710, hvor skibet sprang i luften i slaget mod den svenske flåde, får I en indføring i børns levevilkår for godt 300 år siden.

I lærervejledningen (se menuen til venstre) kan findes materialer, kilder og video til det forberedende arbejde.

Hvordan:

Send en mail til undervisning@museerne.dk, hvilket forløb du ønsker til hvem (klasse og antal elever) og hvornår, så vender vi tilbage til dig.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv til os og spørg. Vi ønsker at være museum for alle.