Festen mod fasten - om fastelavn

Lærervejledning:
iTunes U:

Festen mod fasten - om fastelavn

Dengang fastelavn var meget mere end fis og ballade!

Traditionen tro sætter vi hvert år fokus på fastelavn.

Engang var fastelavn en alvorlig, katolsk højtid med mærkelige skikke og traditioner. Men hvor kommer de fra? Det fortæller vi om og vækker til live på museet.

Bagefter deler vi klassen op i to af byens håndværkerlav, som skal dyste mod hinanden. Det var jo ikke alle fastelavnslege, der var lige "børnevenlige" ... men andre kan man sagtens kaste sig ud i, selvom man er under 1,8 m.

Og mon ikke alligevel, vi kan udpege en kattekonge, selvom det betyder lidt noget andet i dag end dengang ...

Forløbet tilbydes i januar og februar, altså i tiden op til fastelavn.

Hvordan:

Send en mail til undervisning@museerne.dk, hvilket forløb du ønsker til hvem (klasse og antal elever) og hvornår, så vender vi tilbage til dig.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv til os og spørg. Vi ønsker at være museum for alle.