Arrangementer

02/2019
Sted
Info
-
Jagten på den forsvundne skat: Vinterferie på Køge Museum
Køge Museum
Vis

Følgende er en ny mødeforespørgsel:

Emne:Jagten på den forsvundne skat: Vinterferie på Køge Museum
Organisator:aktivitetskalender@museerne.dk

Placering:Køge Museum
Start:mandag, 18. februar 2019, 11:00:00 GMT +01:00 Bruxelles, København, Madrid, Paris
Slut:fredag, 22. februar 2019, 16:00:00 GMT +01:00 Bruxelles, København, Madrid, Paris

Inviterede:koegemuseum@museerne.dk
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Bliv skattejæger på Køge Museum

Har du altid drømt om at finde en sjælden skat? Kom på Køge Museum i vinterferien i uge 8 og prøv lykken som skattejæger, når museet lader dig gå på jagt efter forsvundne skatte i gårdhaven.

Den 11. november 1987 skulle nogle arbejdere nedgrave et elektrisk kabel i baggården til Brogade 17. Her stødte de på en stor skat af nedgravede sølvmønter, og hermed dukkede en af Danmarkshistoriens største sølvskatte op. Skatten vejede ikke mindre end 32 kilo, og bestod af over 2000 mønter, som daterer helt tilbage til år 1608.

Netop denne sølvskat er i dag udstillet på Køge Museum, og danner rammen om et unikt vinterferiearrangement for hele familien i uge 8. Her fortælles historien om sølvskatten, og du har som deltager mulighed for at prøve kræfter med rigtige metaldetektorer, når museet åbner op for skattejagt på sølvmønter i gårdhaven. Så har du en skattejæger eller en hobbyarkæolog gemt i maven, eller har du altid drømt om at gå med metaldetektor, så kom forbi Køge Museum alle hverdage i uge 8 i museets åbningstider.

Arrangementet er særligt velegnet til børn og barnlige sjæle, og for blot 40 kr. kan du få lov til at prøve kræfter med udstyr, der sjældent er forbeholdt andre end professionelle arkæologer. Der er danefæ til alle, der finder skatte i haven.

Billetter købes i museet på dagen. Se mere på www.koegemuseum.dk
21. feb.
Vikinger ved Vester Egesborg
Næstved Museum
Vis
Foredraget finder sted torsdag d. 21. februar kl 19:00 i helligåndshuset, købmagergade 4, 4700 Næstved.

I 1997 begyndte udgravningerne ved Vester Egesborg, hvor de har gjort mange spændende fund fra den sene jernalder og vikingetiden, som har hjulpet med at kortlægge anløbspladsernes rolle i datidens handelsveje.

I december 2018 kulminerede dette store arbejde, med udgivelsen af bogen "Vester Egesborg - en anløbs- og togtsamlingsplads fra yngre germansk jernalder og vikingetid". Forfatteren bag bogen er Jens Ulriksen, som er forskningsleder ved Museum Sydøstdanmark.

Nu har alle muligheden for at høre om disse spændende udgravninger og de fund der er gjort undervejs, når Jens Ulriksen holder foredrag om Vester Egesborg i Helligåndshuset i Næstved.

Efter foredraget kan man gå ind i udstillingen "Vikinger ved Vester Egesborg" og se et udvalg af de spændende fund, som Jens Ulriksen og hans kolleger har gjort i området.

Billetterne koster 95 + gebyr og kan købes i museumsbutikken i helligåndshuset og online her

Foredraget varer ca. 2 timer.
Bemærk at foredraget foregår på 1. sal i helligåndshuset, og at der desværre ikke er adgang med lift eller elevator.