Arrangementer

Sted
Info
Kulturland: Plantetryk-workshop på Designmarked på Det Ny Holmegaard
Det ny Holmegaard
Vis
Plantetryk-workshoppen finder sted fredag d. 27. april kl. 10.00-12.30 og kl. 13.30-16.00 til Designmarked på Det ny Holmegaard, Glasværksved 54, 4684 Holmegaard.

Giv dig selv inspirerende og hyggelige timer med en ven, en kollega eller et familiemedlem på Kulturlands plantetryk-workshop på Designmarked på Det ny Holmegaard. 
I St. Bededagsferien d. 27.-28. april inviterer Wedocraft, Museum Sydøstdanmark og Kulturland til Designmarked på Det ny Holmegaard. Her varmer vi det gamle glasværk op med et design- og kunsthåndværkermarked og et Kulturland med oplevelser for alle.
Læs meget mere om selve Designmarkedet på facebook, på Næstved Museums hjemmeside og på Wedocraft.dk

På designmarkedet inviterer Kulturland til denne plantetryk-workshop, hvor deltagerne kan få indblik i, hvordan planter kan bruges i en trykkeproces på tekstil. Tekstildesigner Laura Baruël har mange års erfaring med teknikken og vil her undervise i, hvordan man med plantetryk kan skabe unikke tekstile billeder.

På workshoppen arbejdes der med at lave direkte aftryk af farvelagte planter på tekstil ved hjælp af en varmepresse. Med plantetryk kan man genskabe de smukkeste strukturer og former fra naturens flora i eget farvevalg og eget design. Trykkeprocesen er enkel, hurtig og lige til at gå til - også for begyndere. Workshoppen er for voksne og større børn. Børn under 12 år skal være i følgeskab med en voksen.


Workshoppen afholdes på følgende tidspunkter fredag d. 27. april:

- Fredag d. 27. april kl. 10.00-12.30. Køb billet HERPris: 240,00 kr. + gebyr.

- Fredag d. 27. april kl. 13.30-16.00. Køb billet HER.Pris: 240,00 kr. + gebyr. 


Obs. Workshoppen bliver også afholdt lørdag d. 28. april kl. 10.00-12.30 (køb billet HER) og kl. 13.30-16.30 (Køb billet HER). 

Der er et begrænset antal pladser til de fire workshops.


Billetterne kan også købes i alle vores museumsbutikker på Museums Sydøstdanmark (Næstved Museum, Danmarks Borgcenter, Køge Museums og Møns Museum). Der vil være gebyr på billetterne ved køb både online og i butikkerne. 

Designmarked på Det ny Holmegaard
Det ny Holmegaard, Fensmark
Vis

Designmarked på Det ny Holmegaard finder sted fredag d. 27. april og lørdag d. 28. april 2018 kl. 11-17 på Det ny Holmegaard, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard.Fra d. 27.-28. april 2018 åbner Wedocraft og Museum Sydøstdanmark dørene til det gamle Holmegaard glasværk og omdanner stedet til et spændende designmarked krydret med et inspirerende kulturland og kreativt laboratorium for børn, professionelle workshops for voksne, en platform for DIY-nørder, udstilling om områdets historie og lækkert mad. 


På Designmarked på Det ny Holmegaard vil både professionelle og upcoming designere, kunsthåndværkere og kreative iværksættere fra hele landet invitere ind i deres univers. Ved deres stande vil man kunne møde designeren selv, høre historien bag produkterne og købe deres unikke varer. De designmæssige omdrejningspunkter på designmarkedet vil være illustrationer, tekstildesign, keramik, smykker, beklædning, interiørdesign, kreativ botanik, industrielt design og kunsthåndværk. 


Scenen vil være de rå urenoverede bygninger i glasværket, og det vil være muligt at få guidede ture rundt i dele af den gamle fabriksbygning, hvor man kan få en fornemmelse af historiens vingesus. Der vil også være specialudstillinger med glas fra Holmegaard og keramik fra Kähler, som en forsmag på, hvad der venter, når Næstved Museum i 2019 omdanner det gamle glasværk til museum under navnet Det ny Holmegaard. Stedet bliver et flagskib for kunsthåndværk, kulturarv, forskning og formning af fremtiden.Entre til markedet koster 30,00 kr. og kan købes i døren. 
Kulturland: Plantetryk-workshop på Designmarked på Det ny Holmegaard
Det ny Holmegaard
Vis
Plantetryk-workshoppen finder sted lørdag d. 28. april kl. 10.00-12.00 og kl. 13.30-16.00 til Designmarked på Det ny Holmegaard, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard.

Giv dig selv inspirerende og hyggelige timer med en ven, en kollega eller et familiemedlem på Kulturlands plantetryk-workshop på Designmarked på Det ny Holmegaard.
I St. Bededagsferien d. 27.-28. april inviterer Wedocraft, Museum Sydøstdanmark og Kulturland til Designmarked på Det ny Holmegaard. Her varmer vi det gamle glasværk op med et design- og kunsthåndværkermarked og et Kulturland med oplevelser for alle. 
Læs meget mere om selve Designmarkedet på facebook, på Næstved Museums hjemmeside og på Wedocraft.dk. 

På designmarkedet inviterer Kulturland til denne plantetryk-workshop, hvor deltagerne kan få indblik i, hvordan planter kan bruges i en trykkeproces på tekstil. Tekstildesigner Laura Baruël har mange års erfaring med teknikken og vil her undervise i, hvordan man med plantetryk kan skabe unikke tekstile billeder.

På workshoppen arbejdes der med at lave direkte aftryk af farvelagte planter på tekstil ved hjælp af en varmepresse. Med plantetryk kan man genskabe de smukke strukturer og former fra naturens flora i eget farvevalg og design. Trykkeprocessen er enkel, hurtig og lige til at gå til - også for begyndere.


Workshoppen afholdes på følgende tidspunkter lørdag d. 28. april:

- Lørdag d. 28. april kl. 10.00-12.30. Køb billet HERPris: 240,00 kr. + gebyr

- Lørdag d. 28. april kl. 13.30-16.00. Køb billet HER. Pris: 240,00 kr. + gebyr. 


Obs. Workshoppen bliver også afholdt fredag d. 27. april kl. 10.00-12.30 (køb billet her) og kl. 13.30-16.30 (køb billet her). 

Der er et begrænset antal pladser til de fire workshops. 


Billetterne kan også købes i alle vores museumsbutikker på Museum Sydøstdanmark (Næstved Museum, Danmarks Borgcenter, Køge Museum og Møns Museum).  Der vil være gebyr på billetterne ved køb både online og i butikkerne. 
Designmarked på Det ny Holmegaard
Det ny Holmegaard
Vis
Designmarked på Det ny Holmegaard finder sted fredag d. 27. og lørdag d. 28. april 2018 kl. 11-17 på Det ny Holmegaard, Glasværksvej 54, 4684 Holmegaard.

Fra d. 27.-28. april 2018 åbner Wedocraft og Museum Sydøstdanmark dørene til det gamle Holmegaard glasværk og omdanner stedet til et spændende designmarked krydret med et inspirerende kulturland og kreativt laboratorium for børn, professionelle workshops for voksne, en platform for DIY-nørder, udstilling om områdets historie og lækkert mad.

På Designmarked på Det ny Holmegaard vil både professionelle og upcoming designere, kunsthåndværkere og kreative iværksættere fra hele landet invitere ind i deres univers. Ved deres stande vil man kunne møde designeren selv, høre historien bag produkterne og købe deres unikke varer. De designmæssige omdrejningspunkter på designmarkedet vil være illustrationer, tekstildesign, keramik, smykker, beklædning, interiørdesign, kreativ botanik, industrielt design og kunsthåndværk. 

Scenen vil være de rå urenoverede bygninger i glasværket, og det vil være muligt at få guidede ture rundt i dele af den gamle fabriksbygning, hvor man kan få en fornemmelse af historiens vingesus. Der vil også være specialudstillinger med glas fra Holmegaard og keramik fra Kähler, som en forsmag på, hvad der venter, når Næstved Museum i 2019 omdanner det gamle glasværk til museum under navnet Det ny Holmegaard. Stedet bliver et flagskib for kunsthåndværk, kulturarv, forskning og formning af fremtiden. 

Entre til markedet koster 30,00 kr. og kan købes i døren.Sted
Info
Kähler by Night: Kähler walk 'n' talk
Vis
Byvandringen Kähler walk 'n' talk finder sted torsdag d. 3. maj 2018 kl. 16.30-17.30 med start ved DesignMuseum Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.


Kählers keramik er historien om det sprudlende keramikeventyr med epicenter i Næstved. Gennem de fire Kähler-generationer er der to geografiske fixpunkter i byen. 1. generation af Kähler havde værksted "down town", mens 2. generation af familien byggede sit eget værksted lidt uden for byen på Kählerbakken. Oplev på denne byvandring den levende Kählerarv i byen og få fortællinger om Kähler og kunst med på vejen. 


Billetter til byvandringen kan købes i vores museumsbutikker i Boderne og Helligåndshuset eller lige HER.
Pris: 75,00 kr. + gebyr / 35,00 kr. + gebyr for medlemmer af Næstved Museumsforening.

Der vil være gebyr på billetter ved køb både online og i vores museumsbutikker.


Kähler by Night er en omvisningsrække med historien om Kähler som sit omdrejningpunkt. Omvisningerne afholdes en gang om måneden på DesignMuseum Næstved og vil komme omkring et væld af forskellige og interessante facetter ved den gamle virksomhed. Læs mere om de øvrige arrangementer på Næstved Museums hjemmeside.


Kontakt:
Publikums- og arrangementsansvarlig på Næstved Museum,
Stine Spandet Haurum - 31191396 // ssh@museerne.dk

Kongelige ægteskaber
Danmarks Borgcenter, Vordingborg
Vis
Til et kongeligt bryllup ville bryllupsmiddagen være overdådig og med et væld af retter til de mange bryllupsgæster. Når Danmarks Borgcenter d. 3. maj kl. 19.00 inviterer til aftenarrangement med middag og fortælling om kongelige ægteskaber er maden også i højsædet, for aftenens gæstekok, Jimmi Keis Thomsen, står for en udsøgt menu der kunne have været en del af en historisk bryllupsmiddag: Stegt unghane med salvie og bacon, tomat polenta, squash og aubergine kompot, hanesky. Til dessert er der lun æblekage med vanilje parfait og æblesirup.

Den gode middag krydres undervejs af museumsinspektør Berit Christensen og afdelingsleder Thomas Tram Pedersen, der fortæller om danske kongelige ægteskaber – både de lykkelige og de meget ulykkelige.

Eventyrenes prinser og prinsesser forelskede sig, blev gift og levede lykkeligt til deres dages ende – sådan var det! Så eventyrligt gik det sjældent med de danske kongelige ægteskaber tilbage i historien. Som regel blev ægtefællerne nøje udvalgt ud fra politiske hensyn - kærlighed havde ikke noget med den sag at gøre, og de kongelige ægteskaber var sjældent lykkelige. Hvad der foregik bag slotsmurene kan vi ikke vide, men man spekulerer jo lidt på hvorfor dronning Helvig valgte at gå i kloster efter 15 års ægteskab med Valdemar Atterdag?

Pris for hele arrangementet 290 kr. Middagen inkludere et glas vin. Seneste tilmelding er søndag d. 29. april.

Bestil billetter online her eller i billetsalget på Danmarks Borgcenter.


I krig og kærlighed...
Kornerups Rådhus, Vordingborg
Vis
I krig og kærlighed gælder alle kneb, siger man. Og der er ikke nogen tvivl om, at der ikke er noget, der gør os mere opfindsomme, end når vi føler os truede. Mod enhver trussel opfinder vi et forsvar. Og ethvert forsvar er en trussel mod andre. Sådan har det altid været. På ingen områder har vi mennesker været mere kreative, end når det gælder udviklingen af våben og forsvar.

Har du tænkt over, at stigbøjlen var forudsætningen for moderne kongeriger? Og at kanonen er årsag til, at du betaler skat? For slet ikke at tale om, at Grundloven tager højde for atomkrig?

Det er netop temaet i den nye udstilling på Danmarks Borgcenter, og nu giver vi muligheden for at få en dybere introduktion til temaet.

Oplev militærhistoriker og koldkrigsekspert Thomas Tram Pedersen fra Danmarks Borgcenter i et forrygende foredrag om 1000 års militær opfindsomhed, som ændrede vores verden fra vikingetid og frem til i dag. I sit foredrag introducerer Thomas Tram Pedersen nogle af de mange andre opfindelser, der har været med til at skabe verden, som vi kender den idag.

Foredraget foregår i Kornerups Rådhus, Algade 97, 1. sal, 4760 Vordingborg.

Der forefindes teleslynge samt elevator i Kornerups Rådhus.

Forsalg: Billetter kan bestilles online her eller købes i Danmarks Borgcenter, Næstved Museum, Møns Museum og Køge Museum.

Pris 75 kr / Museumsforeningen Sydsjælland og Møn samt Årkortholdere 60 kr.

Der serveres kaffe og småkager i pausen.

Foredraget er blevet til i et samarbejde med Museumsforeningen Sydsjælland og Møn.


Ikke alle militære opfindelser kom til at ændre verden. Kom og hør mere!
Kirke og købstad, kristne og købmænd - en byvandring i Køge
Pladsen foran kunstmuseet KØS
Vis

Komme med arkæolog ved Museum Sydøstdanmark Annemette Kjærgaard en tur gennem Køge og høre fortællinger om middelalderens kirkelige institutioner i Køge.

 

I middelalderen var der et tæt forhold mellem by og kirke. De forskellige kirkelige institutioner satte deres tydelige præg på byen og havde forskellige funktioner i borgernes liv.

I dag er der kun én stående bygning tilbage i Køge, nemlig den store Sankt Nicolai Kirke. De øvrige institutioner er dog langt fra ukendte. Denne byvandring handler om de forskellige kirkelige institutioner, der eksisterede i middelalderens Køge - hvad ved vi om dem, hvorfor blev de placeret netop der i byrummet, hvad var der for en type institutioner, og ikke mindst hvilken rolle spillede de i byens liv og hvilken rolle spillede byens borgere i kirkens. 

 


Mødested: Pladsen foran KØS, hjørnet af Nørregade og Katekismusgade i Køge.

Billetter a´70 kr. plus et gebyr på 10 kr. pr billet kan købes i Køge Museums reception eller på  https://www.ebillet.dk/buy.listtt.aspx?site=simple&refno=27947


 

Besøg på Claras Kirkegård
Claras Kirkegård, Køge Ås
Vis

I 2017 arrangerede Køge Museum en tur til Claras Kirkegård på Køge Ås. Normalt er kirkegården aflukket, men museet havde fået Gammel Kjøgegaard til at åbne porten for os. Der var så stor interesse for arrangementet, at vi gentager det .

Der bliver lejlighed til at komme ind på kirkegården og høre tidligere museums- og arkivleder Birte Broch fortælle stedets historie og om de personer, der er gravlagt her, bl.a. N.F.S. Grundtvig, og hans anden hustru Marie Toft, født Carlsen.

Der vil være mulighed for at købe Niels Peter Stillings bog Gammelkjøgegaard. Pris 50 kr. Der kan kun betales med kontanter.


Mødested: Ved Claras Kirkegård på Køge Ås.

Billetter à 70 kr. plus et gebyr på 10 kr. pr. billet købes i Køge Museums reception eller på  https://www.ebillet.dk/buy.listtt.aspx?site=simple&refno=27948

 

Komtesse Clara Juel Vind Frijs, der blev gift med Hans Carlsen, den sidste mandlige ejer af Gammel Kjøgegaard, havde altid ønsket at blive begravet på bakken ude i naturen ved Gammel Kjøgegaard, hvor der, da hun døde i 1852, var udsigt til Køge Bugt. Hans Carlsen fik tilladelse til at anlægge en privat kirkegård på stedet. Kirkegården blev indviet af N.F.S. Grundtvig, der ved sit andet ægteskab var blevet svoger til Hans Carlsen.