Hammershus Besøgscenter vinder international arkitekturpris.

Den 22. marts 2018 åbnede dørene til Hammershus Besøgscenter. Ikke bare har første sæson været succesfuld målt på antal besøgende og deres feedback. Nu har Hammershus Besøgscenter også vundet en arkitekturpris i den anerkendte, internationale arkitektkonkurrence WAF. Besøgscenteret var nomineret i kategorien Display – Completed Buildings sammen med 14 andre bygninger fra hele verden. Men her tog Hammershus altså tronen.

Ejendoms- og udstillingschef Thorbjørn Kolbo siger; “Her fra Museum Sydøstdanmark ønsker vi Naturstyrelsen et kæmpe tillykke med prisen til Hammershus Besøgscenter. Det har været en fornøjelse at få lov at sammensætte og producere udstillingen til denne fantastiske bygning. Man bliver stadig stolt og glad over at se, hvor vellykket samspillet er imellem arkitektur og udstillingsdesign."

Museum Sydøstdanmark producerer udstillinger i egne huse, men leverer også udstillingsdesign og indhold til museumsprojekter i resten af Danmark og Norden.

Den prisbelønnede bygning er tegnet af Christoffer Harlang og Arkitema og har tidligere modtaget Tømrerprisen. Hammershus Besøgscenter er i øvrigt nomineret til endnu en prestigepris. Nemlig arkitektverdenens svar på en Oscar: Mies van der Rohe Award 2019.