Besøg af en lille gruppe på sommervandring.

 

Her er beskrivelsen fra Natasja, som står for Sommervandringen:

 

https://facebook.com/events/s/sommervandring-2024-lokal-hist/1204478680896558/

 

"Her er linket direkte til vores første skriv om denne sommers vandring. Jeg vil meget gerne sende et par billeder og mere der beskriver hvad det er vi gør, hvis du ønsker det.

 

Jeg tænker især at billeder kan gøre noget.

 

Når først vi er ankommet og har sat fold samt teltet op, så er folk velkommen til at kigge forbi og snakke med os om projektet.

Men endnu mere vigtigt, i år er vandreturens emne: Lokal historie, sagn & myter.  Så hvis nogen har noget at berette skal de endelig ikke holde sig tilbage for at få en hyggesnak. Vi skriver om det vi oplever og om det vi får fortalt inde på vores side på Facebook. Senere i år vil jeg arbejde på at lave et foredrag omkring de vandringer vi har haft. 

 

Vi gør opmærksomme på at der ikke må komme hunde i nærheden af os eller dyrene. Dette kan skabe problemer som vi gerne er foruden. Vi har en gang været angrebet af 2 rotweilere. Det må du MEGET gerne skrive under det opslag du laver.

 

Her er billederne. Det viser dyrene og lidt tur mad. Billedet med ældre mennesker er fra et af vores mange besøg på landets plejehjem. Her får vi gratis overnatning og et bad samt lidt kage ved ankomst. Så tilbyder vi at beboerne kan komme når de vil og klappe ponyer, hilse på katten og næste dag plejer vi at opføre en lille koncert inden vi igen drager afsted. På den måde får vi noget der gør turen mulig og vi giver til de folk vi møder. Præcis lige som vi gør hos jer.

 

Mvh. Natasja Lee Dickinson"

Her er det, der skrives på Facebook siden:

 

Begivenhed af Aktivitetsfarm - Ferie i det fri

Sydsjælland

Varighed: 6 dage

Aktivitetsfarmen - Ferie i det fri, drager igen afsted på sommer vandring.

Årets tema er Lokal historie, sagn & myter.
Som tidligere år er besætningen 2 ponyer, 2 unge kvinder med medfødte udfordringer, 1 handicappet kat & undertegnet; Natasja Lee Dickinson.

Vi tager dagene som de kommer, oplever det folk vil give os og det den danske natur så gerne deler ud af.

Vores overnatninger er både hos private, i skove, hos offentlige instanser, på campingpladser. Der hvor vi kan komme ind og der hvor vi kan give noget retur.

Formålet er at vidensdeling. Både hvad angår årets tema samt kendskab til selve vandringen og dennes healende virkning på mennesker født med udfordringer.

Økonomien er begrænset.

Projektet er at dele hjertevarme, mærke medmenneskeligheden, at give og få, blive set og selv kunne se.
En vekselvirkning der skaber indre rigdom. Der styrker både ‘en fysisk og psykisk med virkning langt ind i de næste mange år.

-------------

 

Natasja har sendt mere information om deres sommervandring:

 

"Vi er fra Tappernøje området pt. Vi har haft flere forskellige steder igennem årene. Vores projekt er ikke afhængig af en fast matrikel, da vi kan lave vores oplevelser over alt. Men drømmen er engang at have et fast udgangspunkt med bålhytte, udekøkken, dyr og hvor udenoms pladsen er stor. 

 

Vores udgangspunkt i år er derfor Tappernøje og turen tager 7 dage. Vi overnatter der, hvor folk vil have os ind og turen er aldrig 100 procent færdigt planlagt, da en af formålene med turen er at gribe dagen og skabe mulighed for kommunikation ansigt til ansigt.

 

    I samfundet som vi er medspillere i, er der kommet mange forbedringer og hurtige smutveje elektronisk, via effektivisering, der er kortere afstand til kommunikation og den kommer bredere ud MEN kommunikationen mangler ofte nærvær, kropsprog. Der er ofte en forventning om, at vi kan alt på kort tid. At vi alle kan det samme i "IT hverdagen."

  Turen giver mulighed for at give og få af hinanden på en måde der går langsomt, til at se, rigtigt se både mennesket og naturen omring os.

 

Turens formål er:

- At styrke den enkeltes mulighed for udvikling uagtet alder, sociale status eller evt. handicap.

- Vidensdeling med de mennesker vi møder og at udbrede den.

- Er at lade "tiden" og åndedrættet få plads. At være i nuet.

- Indhente erfaringer med grej, med egne grænser, med dyrene, med vejr og vind, med naturens skattekammer.

- At inddrage forskellige offentlige og private instanser via interviews, besøg på f.eks. plejehjem, museum, artikler osv.

- At møde og forstå forskelligheden i os mennesker.

- At skabe et permanent tilbud, året rundt.

- At have et tema som vi skal lære mere om undervejs.

- At byde gæster velkommen.

 

Deltagerne er ikke udvalgt specielt, men vi lægger vægt på, at der er plads til alle. F.eks handicap, folk med angst, ensomhed, rastløshed. Folk der har en viden, som de vil dele. Folk der bare gerne vil gå med en dag for at prøve det af, inden de måske selv finder på at vandre.

  Nogle gange ved vi hjemmefra, hvem der vil med, nogle gange er vores "gæster" dem, vi besøger og giver en "klappe dyr og musik oplevelse" via sang, andre gange kontakter folk os undervejs.

 

Hvis projektet havde en fast base og var åbent hele året ville der være mulighed for at invitere mere systematisk via samarbejde med organisationer, der hjælper udsatte børn og deres familier. Det kunne være Blåkors varmestuer, BROEN Danmark, Mødrehjælpen osv.

 

Ideerne er mange, erfaringerne ligeså. Der mangler et økonomisk startskud for, at det kan realiseres.

 

Ja, vi er i Køng fra d. 1 til d. 2 juli. - Når du skriver noget om det må du MEGET gerne tilføje, at folk er velkommen til at komme og hilse på, men uden hund da vi har været udsat for et hundeangreb tidligere.

 

Derefter drager vi til Avnø naturcenter - hvor vi i øvrigt bliver 2 overnatninger og gerne modtager gæster .

 

mvh. Natasja"

 

 

---

Journalist Helle Thomasen har interviewet Natasja, Charlie og Bianca, der besøger Køng Museum og har skrevet denne artikel:

Overskrift:

Bløde muler,

madder i det

fri og samvær

 

Manchet:

Mor og to 18-årige døtre ”med udfordringer” har shetlandsponyen Lucky og Welsh Mountain-ponyen, Bianca, med på gå-ferie i en uges tid – det handler om samvær, ny læring og at lære sig selv at kende endnu bedre

 

Tekst:

Når de går, er det ikke altid, de på forhånd har et sted, de kan sove. Måske er de løbet tør for vand. Så må de banke på en dør, sige ”hej” sammen med de to heste og den handikappede kat.

Og så går det alt sammen.

Enkelthed. Samvær. Et par gode vandrestøvler og timer til at være til i.

Måske kommer der et par vabler undervejs, men bare der ikke går hul på dem, så går det alt sammen.

Mad i det fri. Mad over bål eller en klapsammen i hånden.

Det er vigtige ting, når tvillinge-søstrene Bianca og Charlie, deres mor, Natasja Lee Dickinson, missen, Shadow, og de to heste, Poney og Lucky, tager på ”Ferie i det fri”.

Det gør døtrene og deres mor nu på 9. år, og også Avnø Naturcenter får besøg af flokken.

-Det er de helt små ting, vi får ud af denne måde at holde ferie på. Vi kommer i snak med mange. Lastbilerne kører uden om os i en stor bue.

-Det handler om samvær. Om at leve i nuet. Det handler om at få nye impulser.

Sådan lyder det bl.a. fra Natasja, mens hun sætter indhegning og skilt med strøm op til hestene på græsplænen foran Køng Museum.

 

Alle er velkomne
Tirsdag 2. juli og onsdag 3. juli er det på Avnø, man kan møde dem. Alle er velkomne til at kigge forbi.

Alle er også velkomne til at gå med, understreger Natasja.

-Men så skal de bare selv have grej med. Telt, oppakning, mad. Der er ikke sponsorer eller tilskud til det, vi gør. Vi gør det, fordi det er sundt. Det er læring. Vi har det godt med det, vi gør.

-Vi har et nyt emne hvert år. I år er det ”Lokalhistorie, sagn og myter”, og børnene oplever, at de kan meget mere end de tror, siger Natasja.

Hun pakker to spande ud fra sin rygsæk. Lucky og Ponye skal jo også have vand.

Dyrene kommer nemlig før søstrene og deres mor.

Også Shadow skal have lidt vand, så det er tydeligt, at dyrene kommer i første række.

Årets ferieuge gik i gang i søndags fra Snesere, hvor Natasja bor i dag.

Dagen efter spadserede hele flokken fra Hammer Bakker til Køng. Og dagen efter videre mod Avnø.

 

Vi kan rigtig meget
-Vi har ét kogeblus, og på det laver vi al vores mad. Nogen tror, jeg er hippie, men det er jeg ikke, siger Natasja med syvtommersøm.

Hun har i alt fem børn, hvoraf de fire har handicaps. De har brug for naturen.

Derfor holder hun og tvillinge-døtrene ferie på denne måde på nu 9. år.

I dag er hun fraskilt. Hun er en prisbelønnet og anmelderrost sangerinde med en karakteristisk stemme, som primært spiller egne sange på både dansk og engelsk.

-Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke er sundt, at man planlægger sit liv i hver detalje.

-Vi skal tage imod noget af det, der kommer. Det her er totalt nærvær. Mit ønske er, at det kan blive et årsprojekt, altså et tilbud året rundt, siger hun.

Selv om der er et tema for ”Ferie i det fri” hvert år og Natasja skriver op, så hun kan google, når ferien er forbi, handler det ikke kun om at lære noget nyt.

-Det handler om, at finde ud af, hvad kan vi, og hvad vi tror, vi kan ? Det er ikke hektisk, som en hverdag kan være. Vi er sammen, og alle kan mere, end de aner.

Vi tager dagene, som de kommer, oplever det, folk vil give os, og dét, den danske natur så gerne deler ud af.

Vores overnatninger er både hos private, i skove, hos offentlige instanser, på campingpladser. Der hvor vi kan komme ind og der, hvor vi kan give noget retur.

-Formålet er at dele viden. Både hvad angår årets tema samt kendskab til selve vandringen og den healende virkning på mennesker født med udfordringer”, skriver Natasja bl.a. på sin facebook-side.

På dette link, https://facebook.com/events/s/sommervandring-2024-lokal-hist/1204478680896558/ kan man læse meget mere.

 

Foto:

Tvillinge-søstrene, Bianca (tv) og Charlie er ved at pakke ud foran Køng Museum. Foto: Helle Judith Thomasen.

 

Foto: (Ferie i det fri 2)
Indhegningen er på plads, der er sat strøm på, og søstrene sørger for, at hestene har det godt. Det handler b.la. om lyde og lugte. Foto: Helle Judith Thomasen.

 

Foto: (Ferie i det fri 3)

Det lille selskab sover både hos private, i skove, hos offentlige instanser og campingpladser – og så her på græsplænen foran Køng Museum. Lucky (tv) med Bianca og Charlie med Ponye. Foto: Helle Judith Thomasen.

Foto: (Ferie i det fri 5)

Mor, Natasja (th) er i gang med at finde det, der skal bruges til indhegningen. I baggrunden ses Køng Museum, som i år kan fejre 25 års jubilæum. Foto: Helle Judith Thomasen.

Køng Museum

Bygaden 27, 4750 Lundby

CVR nr. 33 63 03 95

Åbent i 2024 fra 24. marts til 27. oktober.