Sæson 2014 på Køng museum sluttede med en udstilling, som bestod af værker af Klaus Titze fra Møn, og Anni Fiil fra Slagelse. De arbejder med  de traditionelle materialer pil og papir, men eksperimenterer til stadighed med nye teknikker og kombinationer. De har begge udstillet i mange år både i ind- og udland og har modtaget flere priser.

Klaus Titze er uddannet kurvemager i det tidligere DDR. I hans fletværker er kernen pil, som er formet og fordrejet i hans helt egen teknik, hvor pilen flettes i tykke lag som tovværk til kurve eller skulpturelle værker – ofte med elementer af ler, gips, beton og sten. Desuden står en del af fletværkerne som skulpturer i ren hvid beton men med tydelig aftegning af den kraftige pileflet.

Nogle af værkerne på udstillingen var resultatet af mange eksperimenter med påføring af fiberbeton, og derefter delvis afbrænding af pilen. Resten af pilen smelter så sammen med fiberbetonen, mens fletstrukturen bevares. Derved forenes den bløde pil med den hårde beton i et helt nyt udtryk.

Anni Fiil har en uddannelse som billedvæver, men har i ca. 20 år arbejdet kunstnerisk med håndlavet papir, som hun enten selv støber eller køber af andre papirmagere, fra f.eks. Kina eller Sydkorea. Det afgørende er materialerne, som kan være halm eller tang men ofte også bananpalmefibre og bomuld – alt efter hvilket udtryk, der ønskes.
Papirarkene bliver bearbejdet på forskellige måder, de kan f.eks. tilføjes rust for at få farve og struktur, inden de indgår i hendes collager. I andre værker rulles, skæres, formes og brændes papiret, så der dannes nye former, mønstre og strukturer i værkerne.
Det er en udfordrende og langsommelig proces at nå frem til det æstetiske udtryk, som viser papirets sjæl.

Edit