Nyheder fra museerne

MSD
11.06.18

Hvad hylans har museer med Roskilde Festival at gøre?

Det kommer der et svar på her. Men først lige en forklaring. Når vi kloger os på museerne er det faktisk for at skabe en solid baggrund for alt det, vi fortæller vores gæster om. Både i vores udstillinger, når vi inviterer til foredrag og markeder. Og også når vi involverer os i det moderne samfund. For det gør vi. 
MSD
28.06.18

Endnu et topskud fra Museum Sydøstdanmarks medarbejdere.

Her er det Anna S. Beck - nu ph.d! - Mag.art. forhistorisk arkæologi, som udfordrer måden vi går til kilder på, når vi forholder os til historien.  Hvad er et hjem? Og hvordan kan vi sammenligne (og forstå) os selv, når vi kigger på jernaldermenneskets måde at bo på? Anna mener, der skal en ny tilgang til bebyggelsesarkæologien og den hierarkiske tilgang til kildetyper, hvor det skrevne ord har en tendens til at rangere højere end materielle kilder.  Hvorfor? Fordi, vi kan lære noget om os selv, når vi kigger på fortiden. Det har Anna nu sørget for. 
Camønoen
29.06.18

Zzzzzzov på Møns Museum

Camønoen - kongerigets venligste vandrerute, er blevet populær. Så populær, at der er bud om overnatningspladserne. Heldigvis er der nu en unik overnatningsmulighed på Møns Museum. Så hvis du ikke har prøvet at overnatte på et museum før, er muligheden der nu. Camønoens nye  byshelter på Møns Museum rummer plads til 14 vandrefolk. Der er læ og ly. Der er toiletter og vand. Der er senge - bygget i herberg style; hyggelige, men hårde. Så det et en god idé, faktisk et must, at medbringe underlag og sovepose. Men så er man også klar til en skøn og sjælden oplevelse.