Udstillinger

10/2018
Sted
Info
-
Rethink War
Danmarks Borgcenter, Vordingborg
Vis
En amerikansk atombombe er nok den mest spektakulære af de genstande, som man kan se i udstillingen Rethink War på Danmarks Borgcenter. Men man kan også møde stigbøjlen, kanonen og computeren og et helt nyt digitalt kunstværk i en unik museumsoplevelse af en historie, der er meget aktuel for os alle og har været det i 1000 år.

Udstillingen fortæller historien om, hvordan vi altid har brugt vores største opfindsomhed for at beskytte os mod de ting, der truer os. Nogle gange dukker der nye opfindelser op, som ændrer ved alt hvad vi kender og tvinger os til at tænke helt nyt. Stigbøjlen, kanonen, atombomben og computeren er netop fire opfindelser, der ikke bare har tvunget os til at tænke nyt, men som har ændret krigen og vores verden gennem de sidste 1000 år. Og som bliver ved med at udfordre os.

Udstillingen bliver præsenteret i 10 helt nye film, hvor eksperter fra Danmarks Borgcenter, Forsvarsakademiet og Forsvarets Efterretningstjeneste fortæller om våbenkapløbet, de fire opfindelser og deres perspektiver.

-
Konge, borge og magt
Danmarks Borgcenter, Vordingborg
Vis
Velkommen til Danmarks Borgcenter. På borgen og i vores udstilling fortæller vi historien om middelalderens borge, konger og magt.

I middelalderen var borgene nøglen til magten. Konger, stormænd og kirken opførte borge overalt i Europa for at forsvare sig selv og deres interesser. Og for at vise deres magt til omverdenen. Borgene var nemlig ikke kun forsvarsværker; de var også kongens fremskudte poster, der skulle sende et klart signal enhver mulig fjende; Her regerer jeg!

Vordingborg var kongens største borg; en hjørnesten i forsvaret af Danmark og af kongens magt.

På borgen i Vordingborg har konger som Valdemar den Store, Valdemar Sejr og Valdemar Atterdag regeret.

For dem var borgene brikker i et spil om magten. Kongerne var afhængige af stærke alliancer, og de skulle træffe svære beslutninger. Deres kampe, overvejelser og valg har sat varige spor i historien, og har været med til at skabe grundlaget for det moderne Danmark.

Velkommen til Danmarks Borgcenter og Kongernes verden.


-
Material World
Næstved
Vis
Udstillingen finder sted på DesignMuseum Næstved i boderne, sct. peders kirkeplads 8, 4700 Næstved i perioden 19/9-26/10.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole Bornholm: Craft – Glass and Ceramics, har i slutningen af Juni 2018 sendt 11 nye designbachelorer i keramik og glas ud i verden. De 11 designere er fra Danmark, Island og Australien.

I udstillingen ’Material World’, som kan ses på DesignMuseum Næstved i Boderne, Sct. Peders Kirkplads 8, 4700 Næstved, viser de kulminationen af tre års udforskning i materialernes verden, hvor eleverne har arbejdet med forskellige indgange til håndværksteknikker og design.

De 11 projektarbejder er et eksempel på noget af den bredde, som den materialenære tilgang i arbejdet med formgivning og design kan føre til. Alle projekterne fører materialet og håndværket videre ind en samtidig kontekst, i funktionel eller en mere kunstnerisk retning.