Middelalderen for børn

Middelalderen for børn

Om livet i middelalderen. Borge og magt i middelalderen fortalt for børn.

Mød seks børn fra middelalderen. Med udgangspunkt i genstande fra udstillingen på Danmarks Borgcenter i Vordingborg fortælles om borge og magt, hverdag og fest, diplomati og alliancer - forklaret i børnehøjde.

Mikkel og krukken

Mød Mikkel og hans krukke med sølvmønter. Lær om angreb på borgen og om belejringer.

Niels og munkestenen

Mød Niels og hans kat, Sorte. Lær om munkesten og borgbyggeri, og hvorfor det er så meget bedre at bygge i sten end i træ.

Valde og spillebrikken

Mød Valde og spillebrikken, som alle børnene kæmper om. Lær om alliancer, politik og diplomati. Valdemar den Store i børnehøjde.

Anders og nyredolken

Mød Anders, der bare gerne vil bygge en hule at lege i. Lær om kampen om magten, om finansiering og forhandlinger i forbindelse med et borgbyggeri. En fortælling om konkurrence blandt drenge.

Sofie og dukken

Mød Sofie, et almindeligt barn i middelalderen. Lær om barndom i middelalderen, om gammelt legetøj, om forskellen mellem hverdag og fest. En fortælling om et usædvanligt venskab mellem en terne og en ridders datter.

Anna og kammen

Mød Anna, der kommer til at stjæle fruens kam. Lær om dronninger, om hvem der bestemmer og holder med hvem. En fortælling om hvad der sker, når piger leger dronning og terner.