Ydelser og erhverv

Du er meget velkommen til at kontakte museets publikumsansvarlige og få en snak om, hvad vi kan tilbyde netop din virksomhed eller gruppe.

Du finder os her:

Vordingborg

Publikums- og arrangementsansvarlig
Claire Johansen
cj@museerne.dk
21 56 73 86

Næstved

Publikums- og arrangementsansvarlig
Vivi Bang
vb@museerne.dk
31 19 13 96

Køge

Publikums- og arrangementsansvarlig
Lone Nielsen
ln@museerne.dk
24 67 04 76

Møn

Publikums- og arrangementsansvarlig, daglig leder
Jeanette Lopez-Zepeda
jlz@museerne.dk
28 29 20 67

Foredrag og omvisninger

Museum Sydøstdanmark tilbyder en lang række aktiviteter til både sine almindelige museumsgæster og til særlige grupper, virksomheder og institutioner. Aktiviteterne skifter løbende i forhold til museets aktuelle temaer, men museets dygtige formidlere og publikumsansvarlige kan tilpasse foredrag og events, så de passer til særlige lejligheder.

Nedenfor kan du finde en række af museet tilbud på de primære lokaliteter.

Vordingborg

I forbindelse med Museum Sydøstdanmarks administration og Danmarks Borgcenter har museet en lang række tilbud til alle typer af grupper og til erhvervslivet.

Foredrag

 • Museet arrangerer jævnligt foredrag om forskellige historiske og samfundsaktuelle temaer fra oltid til idag. I museets arrangementskalender kan man finde de aktuelle tilbud.
 • Museet kan tilbyde særlige foredrag i Danmarks Borgcenters udstilling eller i Kornerups Rådhus indenfor sine historiske og formidlingsfaglige hovedtemaer. Det kan være til grupper, der gerne vil vide mere, som en integreret del et virksomhedsarrangement, som inspiration eller som det kuluturelle indslag i virksomhedsseminarer og workshops.
 • Museet kan tilbyde at holde foredrag udenfor huset indenfor sine historiske og formidlingsfaglige hovedtemaer.

 

Museet kan tilpasse sine foredrag, så de i emne, form og pris passer til netop de ønsker eller behov, som vores måtte have.

Omvisninger og guidede ture

Museum Sydøstdanmark har tilknyttet en stribe dygtige historikere, arkæologer, undervisere og guider, som kan gøre ture rundt i de historiske rammer til en helt særlig oplevelse. På de guidede ture er der mulighed for at få et helt særligt indblik i stedernes historier og perspektiver; målrettet præcis til den enkelte gruppe.

 • Omvisninger af forskellig varighed og med forskellige temaer i udstillingerne og på borgterrænet ved Danmarks Borgcenter.
 • Guidede ture gennem byen Vordingborg af forskellig varighed, der giver et indblik i byens historie og relationen mellem byen og den mægtige borg.
 • Særlige guidede ture og fremvisninger ved museets arkæologer eller formidlere på Vikingeborgen ved Køge.
 • Særlige guidede temature rundt i det sydsjællandske landskab med besøg ved særlige historiske steder og attraktioner.

 

Museet har gode muligheder for at tilpasse sine guidede ture, så de passer bedst ind efter vores gæsters ønsker og interesser.

Særlige events

Borgen ved Vordingborg og de fine faciliteter i restauranten og i Kornerups fine gamle rådhus, udgør en helt særlig ramme for særlige events for grupper og virksomheder. Museet kan tilbyde en række færdige evenpakker med guidede ture, foredrag, film, aktiviteter inde og ude og naturligvis spisning. Alt sammen med udgangspunkt i stedet og dets unikke historier. Det gør Danmarks Borgcenter særligt velegnet til besøg med grupper, der ønsker en helt særlig oplevelse eller viden, eller som blot ønsker at kunne benytte stedet til at skabe den helt rigitge ramme for et arrangement. Det kan eksempelvis være:

 • Workshops, seminarer, konferencer, udflugter eller møder for virksomheder.
 • Fester, reunions eller fælles udflugter for større grupper eller familier.
 • Særligt tilpassede besøg i tid, pris og tema til busgrupper og turarrangører.
 • Events for børn; fødselsdage, skolebesøg forældrearrangementer

 

Næstved

Foredrag

 • Museet arrangerer jævnligt foredrag om forskellige historiske og samfundsaktuelle temaer fra oldtid til i dag. I museets arrangementskalender kan man finde de aktuelle tilbud.
 • Virksomheder, foreninger og andre grupper er velkomne til at henvende sig til museet, hvis man ønsker et foredrag om et emne, der ligger inden for medarbejdernes forskningsfelter. 

Omvisninger

 • Næstved Museum tilbyder omvisninger i museets samlinger af brugskunst fra Kählers keramiske værksted og Holmegaard Glasværk.  Du er altid velkommen til at kontakte museet, hvis du gerne vil booke en omvisning med et særligt emne eller for en særskilt gruppe. 
 • Næstved Museum tilbyder byvandring i Næstved bymidte. Vi tilpasser byvandringen til jeres ønsker og behov. Kontakt os for yderligere aftale og oplysning om priser m.m.
 • Der er naturligvis også mulighed for at bestille omvisninger i museets særudstillinger.

Særlige events

 • Kulturnat. Næstved Museum deltager i den fælles kulturnat i Næstved, hvor kulturlivet og foreningerne byder indenfor med et omfattende og spændende program. Kulturnatten i Næstved afholdes den første fredag aften i oktober måned. 
 • Høstmarked. Næstved Museum afholder Høstmarked i skolernes efterårsferie (uge 42) 
 • Museumshaven på Ringstedgade 4 er altid åben.  Der er gratis adgang, og du er velkommen til at spise din medbragte mad ved havens borde og bænke.  

Kontakt os for at høre nærmere: neastvedmuseum@museerne.dk 

Publikums- og arrangementsansvarlig: Vivi Bang,  mail: vb@museerne.dk,  tlf. 3119 1396

Køge

Foredrag

 • Museet arrangerer jævnligt foredrag om forskellige historiske og samfundsaktuelle temaer fra oldtid til i dag. I museets arrangementskalender kan man finde de aktuelle tilbud.
 • Virksomheder, foreninger og andre grupper er velkomne til at henvende sig til museet, hvis man ønsker et foredrag om et emne, der ligger inden for medarbejdernes forskningsfelter. 

Omvisninger

 • Køge Museum tilbyder åbne omvisninger i den gamle købstad, Havnen m.m. Du kan også kontakte museet, hvis du gerne vil booke en omvisning med et særligt emne eller for en særskilt gruppe. 
 • Vikingeborgen Borgring. Et besøg på Køge Museum kan kombineres med et besøg på Borgring, der ligger tæt på Køge by. (www.vikingeborgen.dk

Særlige events

 • Kyndelmisse i Køge. Køge Museum deltager i den fælles kulturaften i Køge, hvor kulturlivet og foreningerne byder indenfor med et omfattende og spændende program. Kyndelmisse i Køge afholdes den første fredag aften i februar måned. 
 • Middelaldermarked. Køge Museum afholder middelaldermarked i skolernes sommerferie (uge 31) i samarbejde med Køge Naturskole og Køge Kommunes sommersjov.
 • Køge Museums have er åben i museets åbningstid. Der er gratis adgang, og du må gerne tage madkurven med sammen med familie og venner. Kontakt museet for større arrangementer i haven. 

Kontakt os for at høre nærmere: koegemuseum@museerne.dk 

Ring til publikums- og arrangementsansvarlig Lone Nielsen vedr. priser, booking m.m. (2467 0476 eller ln@museerne.dk).

 

Side billeder

Kolonne

aside
Vordingborg
Næstved
Køge
Møn
billede3