Nyheder

Vi har aldrig kunnet fuldføre et arrangement!

Flere end 100 medborgere i sårbare situationer oplevede Kulturlands værksteder, da de besøgte Designmarkedet på Det ny Holmegaard i Bededagsferien. Demente, autister, kræftramte, specialskoler, væresteder og mange flere fik sig én på kulturen og gik hjem med nye oplevelser. Kalkmaleri, vandring i mosen, detektorjagt, trædrejning, papirværksted og blomstertryk var bare nogle af de aktiviteter, der ventede.

Værkstederne var tilrettelagt, så der blev taget særligt hensyn til gæsterne. På forhånd havde museet aftalt med de forskellige grupper, hvilket værksted, de helst ville besøge, hvor mange, de ønskede at være, varigheden og i det hele taget, hvordan de følte sig godt tilpas. Og det er sådan Kulturland arbejder. Også i fremtiden.

Tilbagemeligerne var mange og flere pædagoger sagde, "at de aldrig havde oplevet, at kunne blive til et arrangement fra start til slut," og "at de ikke havde prøvet, at der var så meget ro på eleverne." Demente var på omvisning i fabrikshallerne og minderne om en ægtefælle, som engang havde arbejdet på glasværket dukkede op. 

Alt i alt fantastiske timer med dejlige gæster, som fik fingrene i kreativiteten. Flere ville efterfølgende gerne lave mere fast samarbejde og det er der stor mulighed for. På Holmegaard viste vi blot noget at det, vi kan tilbyde.

Kulturland er et forskningsprojekt, som sigter mod at forbedre livskvaliteten for medborgere i sårbare situationer og deres pårørende. Og vi fortsætter indsatsen. Også efter projektets slut den 1. oktober 18. Hvis du har fået lyst til at høre mere om mulighederne for at booke os eller sammensætte aktiviteter, der passer din gruppe, så kig på www.kulturland.nu - vi kommer gerne og fortæller om mulighederne, som kan justeres fuldstændig efter behov. 

Vi kan f.eks. tilbyde vandring på Camønoen med værksteder, områdets sjoveste historier og overnatning i tipier, fortællinger om sagn og myter, blomstertryksworkshop, strikkeværksted, byvandringer, snitteværksted, fortællinger i vores udstillingshuse på Møns Museum, Danmarks Borgcenter og Næstved Museum, kalkmaleriværksted og meget mere. Vi har meget viden på lager, som kan omsættes til virkelig gode oplevelser. Kom bare og prøv! 

Vi glæder os til at se jer! (Igen :-)