ETAPEN GÅR FRA CAMPING MØNBROEN TIL NYGAMMELSØ
Camping Mønbroen ligger lige der, der hvor færgen sejlede mellem Møn og Kalvehave. Du kan starte din vandring på Camønoen her eller du kan slutte turen af her. Campingpladsen er ejet af ildsjælene Lone og Jens. Jens forfædre har ejet gården i mange, mange år. På gården er både campingplads, hvor du kan overnatte og hvile dig på Camønobænken.
Campingpladsen har egen produktion af økologisk kød. Her på stedet kan du lave Camønoens bedste burger i udekøkkenet af ingredienser, du finder i haven og køber i butikken.
På campingpladsen er et kajakhotel, hvor du kan leje en kajak.
I sommermånederne kan du sejle fra Kalvehave til Stege Havn i weekenderne og om tirsdagen.
KOSTER FÆRGEGÅRD
Koster Færgegård var færgegård for overfarten mellem Møn og Kalvehave frem til 1938, hvor Dronning Alexandrines bro blev indviet. I dag kan man se resterne af det gamle færgeleje ved Færgegården.
Koster Færgegård med færgeri blev i 1769 solgt fra det kongelige krongods i forbindelse med en auktion af alle kronens jorder på Kosterland.
Koster Færgested var i perioden 1819-30, udover færgesejladsen til Kalvehave, anløbssted for en hjuldamper, der om sommeren sejlede mellem Kiel og København. Efterfølgende frem til 1890 var gården anløbssted for forskellige regionale ruter.
ÅLEGRÆS
På Koster Færgegård har de genoptaget en gammel produktion, de fisker frisk ålegræs på de vestvendte kyststrækninger. Tangproduktion bliver primært solgt til restaureringen af de gamle tangtage på Læsø. Vidste du at i gamle dage blev den tørrede tang bl.a. brugt til fyld til madrasser og polstring af møbler.
TIDLIGERE Ø
Tidligere var Koster land en ø med en sydøstlig broforbindelse til Møn ved den nuværende rasteplads De Hvide Sten og en krydsning af farvandet Ulvsund til Sjælland på det smalleste sted fra den nordvestlige spids. Koster land blev landfast med Møn i 1873, som en del af det store Danmarks-projekt blev den inderste del af Koster Vig tørlagt efter etableringen af en dæmning mellem øerne Borre, Egholm og Koster land.
DAMSHOLTE KIRKE
Besøg også Damsholte Kirke. Den er helt anderledes end de andre mønske kirker. Bygget i rokokostil for omkring 250 år siden i tæt tilknytning til Marienborg Gods. Det er Danmarks eneste rokoko landsbykirke.
SVÆRHEDSGRAD
Færgeetapen er den korteste etape. Den er familievenlig og uden større stigninger. Omtrent halvdelen af turen er på grusvej og naturstier, og resten er asfaltvej.
Vær opmærksom på Camønoskiltet ved Koster Vig. Her skal du holde mod højre, så du krydser Kostervej og fortsætter af Vigenvej på den anden side. Vær også opmærksom på adgangen til Museumetapen fra Camønopausen NyGammelsø.