I 1980'erne spåede man, at vinylpladen ville uddø som musikformat. Den udvikling er der radikalt vendt op og ned på i de senere år. Ikke alene købes de gamle vinylplader i stort antal, også helt ny musik udkommer i LP-format. En af årsagerne kan være en stigende tendens til søge tilbage til "Slow Living". Et ønske om en mere stressfri og langsom tilværelse, hvor man er tilstede i nuet. Tendensen rummer også en god portion nostalgi i forhold til "de gode gamle dage", før det blev et alment krav at kunne holde flere bolde i luften på én gang.
Folded Record Bureau. Hugh Miller Furniture. 2013. Træ, B&O-pladespiller.
Hugh Miller er en engelsk designer med speciale i træ. Han betragter sine designs som små stykker arkitektur, og det arkitektoniske kommer i pladespilleren Folded Record Bureau til udtryk i pladereolens skæve og ubrudte linjer.
Den indbyggede vintage pladespiller fra B&O er eksponent for den nutidige livsstilstrend 'Slow Living', hvis tilhængere kigger tilbage til svundne tider, hvor man kunne nyde tilværelsen i ro og mag.
Vinylpladen er et medie, som har formået at holde sig populært på trods af mange år på bagen. De senere år er vinylpladesalget steget[21] samtidig med, at den ellers mere moderne CD langsomt taber konkurrencen til nye digitale tjenester[22].
Urania, akustisk lydforstærker. Aric Snee / Holmegaard. 2015. Glas.
En lydforstærker i mundblæst glas skabt af den amerikanske glaspuster og designer Aric Snee for Holmegaard.
En iPhone 4, 5 eller 6 placeres i lydforstærkeren, men der er ikke brug for strømkabler eller anden elektronik. Lyden blæses ud gennem de to tragtformede rør på hver side. Det er det samme lavteknologiske princip, som blev benyttet i de første grammofoner.
Holmegaard glasværk eksisterer ikke længere, men bomærket lever videre hos Rosendahl Design Group, der stadig udvikler nye produkter som f. eks. Urania lydforstærkeren. Navnet Urania stammer fra det gamle glasorkester Urania på Holmegaard Glasværk, der stadig spiller på blæseinstrumenter af mundblæst glas.